Vajon te megfelelő módon használod parfümöd? Megmutatok néhány hatékony módszert és hasznos tippet, amivel a legtöbbet hozhatod ki kedvenc illatodból!

 

1. Hogyan érdemes kipróbálni a parfümöt?

Érdemes tudni, hogy az illatok valódi aromája a bőrrel érintkezve bontakozik ki. Legjobban akkor, ha a csuklónkra vagy az ujjaink hegyére fújjuk. Mindkét helyen pulzuspontok találhatóak és erős a véráramlás is, ezért a bőr hőmérséklete magasabb, ez segít jobban árasztani az illatokat. Így a bőrrel érintkezve megváltozik a parfüm aromája, és az is kiderül, hosszan tart-e az illat. Akkor tudod igazán megítélni, miután teljesen megszárad. Ezután is érdemes várni 2-3 percet, amíg az illat kiteljesedik. Mivel az illat három részből áll (alapjegy, fejjegy, szívjegy) és mindegyikben más aromák vannak ezért érdemes később is újra megillatoznod pár perc majd pár óra elteltével is. Ha mindegyik kedvedre való, akkor megtaláltad az egyik kedvenced.

3 tipp illatokhoz

2. Nem érzed magadon az illatot, hogyan teheted tartósabbá?

A parfüm egy nagyon érzékeny dolog. Az illóolajok, esszenciális olajok és az alkohol könnyen tönkremehet, amitől az illata megváltozik vagy elillan. Fontos, hogy óvjuk az üveget a közvetlen napsütéstől, a melegtől és nedvességtől. Ideális egy sötétebb, szobahőmérsékletű hely a tárolására.

Szeretnéd, hogy a bőrödön is sokáig érezd? Erre is van mód! Nagyon fontos a bőr megfelelő hidratáltsága, ezért használj rendszeresen testápolót!  A megfelelő nedvességtartalmú bőr megköti az aromát a bőr felszínén. A testhő aktiválja az illatot, ezért érdemes pulzuspontokra felvinni. Ezek a csuklón, a fül mögött, a könyökhajlatban, a térdhajlatban és a bokán találhatóak. A legjobb lenne a hajra fújni, ezt mégsem javaslom, mert a parfümökben sok az alkohol, ami kiszárítja a hajszálakat. Ehelyett jó módszer lehet, ha a hajkeféjére fújsz egy keveset és átfésülöd vele a hajad.

Ami nagyon fontos, egy rossz szokás, hogy csuklónkat összedörzsöljük, miután felvittük az illatot. A tartósság érdekében, ne dörzsöljük, hanem hagyjuk megszáradni.

Ezekkel a trükkökkel a parfümöd egész nap ki fog tartani!

Parfüm választás

3. Hová fújjuk a parfümöt?

A ruháinkra fújt parfüm szinte bármeddig kitart, de legalábbis a következő mosásig (néha még azon túl is!). Sajnos azonban a textiliákon viselt parfüm nagyon gyenge. Nem tud megfelelően párologni, hiszen a parfüm olajmolekuláit a testhőmérséklet aktiválja. Ráadásul elveszik az az egyedi illat is, mely attól jön létre, ahogyan a bőr kölcsönhatásba lép a parfümmel. Ezért érdemes vegyesen használni, egy kicsit a ruhára (ha nem hagy foltot!), de legalább egy pulzuspontra is jusson belőle, hogy az egyedi illatoddá válhasson.

Ha kíváncsi vagy nálunk milyen illatokat találsz lapozz bele aktuális katalógusunkba.

Illat választás