Tudtad, hogy vannak olyan anyagok, amire az élőlényeknek szüksége van, hogy jól működjenek, de ezeket a tested nem állítja elő? Ilyenek a láncolt zsírsavak (EPA és DHA), melyek olajos halakban találhatóak meg. Hetente minimum kétszer érdemes lenne tengeri halat fogyasztanunk!

Orfilame Wellness Omega 3 termékfotó

1. érv – Kevesebb gyulladás a szervezetben

Az Omega-3 savak esszenciális tápanyagok élőlények számára. Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak az állatok esetében 1:1 vagy 2:1 arányban vannak jelen és úgy gondolják régebben a mi testünkben is hasonlóan volt, azonban a jelenlegi táplálkozással megváltoztattuk ezt az arányt és jelenleg kb. 10-15-ször több Omega-6 zsírsavat juttatunk a szervezünkbe. Ez amiatt okoz problémát, mert amíg az Omega-3 gyulladáscsökkentő hatású, addig az Omega-6 gyulladásos folyamatokat indít el a szervezetünkben. Az Omega-3 – Omega-6 megfelelő aránya nagyon fontos, ezért érdemes Omega-3 készítményt szedni és csökkenteni az Omega-6 bevitelét.

2. érv – Szívünk védelme

Sokan küzdenek koleszterin problémával szív és érrendszeri panaszokkal. Az Omega-3 zsírsavak egyik legismertebb pozitív tulajdonsága a szív egészségére gyakorolt számos jótékony hatás. Az Omega-3 zsírsavak csökkentik a trigliceridek szintjét és növelik a HDL- (jó koleszterin) szintet a vérben, valamint segítenek a vérnyomás szabályozásában.

3. érv – Szellemi frissesség

A DHA csökkenése az életkor későbbi szakaszában az agyműködés károsodásához, többek között az Alzheimer-kor kialakulásához vezethet. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az Omega-3 zsírsavtartalmú étrendkiegészítők szedése súlyos depresszió kezelése esetében hozzájárul a depresszió tüneteinek csökkenéséhez, fokozza az antidepresszánsok hatását. Érdemes ezért idősebb rokonainknak is biztosítani a megfelelő Omega 3 pótlást, hogy sokáig kiegyensúlyozottak és szellemileg frissek maradjanak!

4. érv – Könnyebb tanulás

A DHA nélkülözhetetlen az agy fejlődéséhez és megfelelő működéséhez gyermek- és felnőttkorban. Bizonyos országokban az Omega-3 pótlására már gyermekkorban figyelnek hiszen szükséges a megfelelő agyi fejlődéshez, ezekben az országokban óvodáskorú gyermekeknek adtak folyamatosan Omega-3-at és azt figyelték meg, hogy kevesebb a figyelemzavar, viselkedési probléma. A gyermekek kiegyensúlyozottabbak lettek és könnyebben tanultak!

5. érv – Csodálatos bőr

Egyes tényezők olyan hatással vannak a bőrre, amelyeket nem tudunk befolyásolni – ilyen például a genetika és az életkor. A jó hír, hogy a többi tényező, mint például a napsugárzás ellenére, az általad használt termékekkel fokozhatod bőröd tápláltságát kívülről, az elfogyasztott ételekkel és tápanyagokkal pedig belülről. Amikor a bőr belülről történő ápolásáról beszélünk, meg kell említenünk, hogy bizonyos tápanyagok, mint például az Omega-3 zsírsavak küzdenek a gyulladásokkal szemben, védik és javítják a bőr lipid gátját (barrier). Ezen esszenciális zsírsavak hozzájárulnak a bőr rugalmasságához, hidratáltságához, és segítenek a regenerálásban.

Omega 3

6. érv – Nyugodtabb és mélyebb alvás

Az alacsony Omega-3 szint alvásproblémákat okozhat. A kevés DHA befolyással van a szervezetünk alváshormonjának a melatonin termelődésére. Megfelelő Omega-3 szint javítja az alvás minőségét!

7. érv – Enyhébb menstruációs görcsök

Tanulmányok igazolták, hogy a megfelelő Omega-3 bevitel gyengébb menstruációs görcsökkel párosul. Egyes kutatások megerősítik az Omega-3 ilyen irányú fájdalomcsillapító hatását!

Hol található az Omega-3?

Az Omega-3 zsírsavak többféle módon támogatják a szervezet optimális egészségi állapotát. Az Omega-3 zsírsavakban gazdag ételek közé tartoznak a halak, például a lazac, a hering, a szardínia és a makréla. Omega-3 található a halolajban és az algában is. Olajos halak fogyasztása heti két alkalommal hozzájárul az egészség fokozásához!

Mikor ajánlott Omega-3 étrendkiegészítő szedése?

Ha nem fogyasztasz olajos halakat heti két alkalommal, ajánlott Omega-3 zsírsavtartalmú étrendkiegészítő szedése a megfelelő mennyiségű zsírsav biztosítására az optimális egészség elérése érdekében.

A Wellness by Oriflame hozzájárul a szervezet számára szükséges napi Omega-3 biztosításához. Két kapszula naponta fedezi ezen esszenciális zsírsavak optimális adagját (150 mg EPA, 100 mg DHA), minden egyéb szükségtelen összetevő nélkül. Az Oriflame Omega-3 zsírsavtartalmú étrendkiegészítője a legkiválóbb minőségű és egy 5-lépéses tisztító folyamat során biztosított tisztaságú halolajat tartalmaz.A zsírsavakat kisméretű, vadon fogott halakból nyerik, így minimalizálva az óceánra gyakorolt hatást, és biztosítva a fenntartható halászati minősítést, amelyet a ‘Friend of the Sea’ szervezet igazolt.

Oriflame szépségtanácsadóként erre a linkre kattintva 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a termékünket! Szedésével a legjobbat teheted egészségedért!