Oriflame szépségtanácsadóként gyakran hallom a sminkek alatt a vendégektől, hogy nehezen tudnak alapozót választani, mert amit a boltban kipróbálnak a csuklójukon az végül mégsem olyan színű. Nem jó az állaga, eltömíti a pórusokat, túl zsíros, túl fényes, vagy éppen túl vastag… Bizony, egy alapozónak több szempontból is tökéletesnek kell lennie. Segítségképp összegyűjtöttem nektek a tökéletes alapozó titkait.

Hogyan válasszuk ki az ideális színt?

Mivel az alapozót az áll vonaláig kenjük, és az arcunkat fedjük be vele, ezért nagyon fontos, hogy az alapozó színe beleolvadjon a nyakunk színébe. Akkor is, ha az arcod sötétebb, vagy éppen világosabb árnyalatú, mindig a nyakhoz választunk alapozót.

Nézd meg, hogy a bőröd inkább sárgás bézses, vagy rózsaszínes árnyalatú. Azt javaslom, kenj fel egy kevés alapozót a nyak és áll vonalában, és ha a nyakadnál az alapozó nem látszik, akkor lesz tökéletes a szín. Általában nyáron egy árnyalattal sötétebb alapozóra van szükségünk, mint télen. Érdemes beszerezni mindkét árnyalatot, így akár keverheted is és mindig tökéletes lesz a szín.

Tartós alapozó vagy inkább a könnyebb textúra?

Ez attól függ, mit szeretnél. A tartós alapozókat javaslom, hogyha magasabb fedésű terméket keresel, aminek sokáig kell az arcodon maradnia, akár egész nap. Ha szeretnéd bőröd természetes szépségét előtérbe helyezni, nincs sok bőrhibád, akkor válaszd a könnyebb textúrát.

Bármelyik mellett is döntesz, nyáron a fényvédelemről ne feledkezz meg! Egy alapozó önmagában is egy 4-5-ös fényvédelemnek felel meg, de érdemes hozzáadott UV szűrővel védened a bőröd a nyári napfényben.

Alapozó zsíros vagy éppen száraz bőrre, van jelentősége, hogy melyiket választom?

Igen! Mindenképpen számít, hogy egy alapozót milyen bőrtípusra fejlesztettek ki. Egy zsíros bőrre készített termékben biztosan találsz olyan összetevőket, ami segít tartóssá tenni a sminkedet, hogy a bőröd zsírosodása esetén se fényesedjen át. Így tovább ápolt lehet a bőröd és matt lehet a sminked.

Amennyiben száraz bőröd van, esetleg elmúltál már 30 éves, válassz olyan termékeket, amik bőröregedés gátlóak és plusz tápláló, hidratáló hatóanyagokat tartalmaznak. Igen, az alapozóval is tudjuk gátolni az öregedést és védeni a bőrünket.

Van még bármi, amit figyelembe kell vennem?

Igen! Minél természetesebb annál jobb a bőrödnek. Keresd a natúr kozmetikumokat! Az Oriflame kínálatában 98 %-ig természetes alapanyagokból készült alapozót is találhatsz tökéletes fedéssel és rengeteg bőrbarát hatóanyaggal. Az aktuális Oriflame katalógusunkat ide kattintva megtekintheted!