Értékesítési tippek Oriflame Szépségtanácsadóknak

Akik úgy döntenek, csatlakoznak az Oriflame népes táborához ezt különböző céllal teszik. Sokan saját részre szeretnék kihasználni a kedvezményt, vonzó számukra, hogy egyszerűen otthonról intézhetik a kozmetikumok beszerzését és a 20% kedvezmény. Mások viszont nyitottak rá, hogy a katalógusból értékesítve a termékeket azonnali jövedelemre tegyenek szert.

Sokan kifejezetten ezzel a céllal vágnak bele. Miért van az, hogy az egyik szépségtanácsadótól nem vásárolnak semmit, még a másik nem győzi hordani a dobozokat?  Vannak olyan dolgok, amik a személyiségen múlnak, viszont nagyon sok mindenre tudatosan lehet figyelni. Azért itt sincsenek igazi titkok, ezeket mind valószínűleg tudjátok. Most összeszedtem Nektek egy csokorba az értékesítési tippeket és szeretném Veletek megosztani.

Két része lesz ennek a bejegyzésemnek, az első részben arról olvashatsz milyen tulajdonságokkal érdemes rendelkezned, milyenné érdemes válnod, míg a második részben konkrét apró értékesítési tippek, bevált módszerekről olvashattok. Fogadjátok szeretettel 16 év tapasztalatait, azokat a tanulságokat, apróságokat, amiken nagyon sok múlik, hogy Te is sikeres Szépségtanácsadó lehess!

 

1. Hitelesség

Te kitől vásárolnál szívesen? Amikor elmész egy boltba, egy kozmetikai szalonba kitől fogadnál el tanácsot? Én személy szerint olyan embertől szeretnék vásárolni, aki hiteles, tehát használja és ismeri a termékeket.  Ha te más cég termékeit vásárolod ezt pedig „csak eladni” akarod az soha nem fog működni.

A legjobb értékesítés akkor történik, mikor észre sem veszed, éppen csak mesélsz egy általad kedvelt termékről. 🙂 Hogyan tudod ezt elérni? Természetesen nem kell minden terméket magadra kenned.

Tanácsom: Használd azokat az általános termékeket, amiket egyébként is szoktál, csak az Oriflame-től. Tanulmányozd a termékeket, olvass utána, vásárolj mintákat és kérj visszajelzést a vásárlóidtól. A tudásod érdemes folyamatosan bővítened, hogy hiteles szépségtanácsadóvá válj.

 

2. Ápoltság

Érdemes mindig feltenned ezt a kérdést, amikor azt tapasztalod, nem vásárolnak Tőled. Én szívesen vásárolnék Magamtól kozmetikumot? Az ápoltság nem azon múlik, hogy milyen szépség jegyekkel áldott meg a sors. Ha megnéznétek rólam egy korábbi képet, amikor 19 évesen elkezdtem az Oriflame-t, hosszú lógó haj, lógó pulóver, szerintem nem én voltam az ideális erre a célra.

Egyáltalán nem voltam nőies, nem sminkeltem magam, rajtam volt legalább +15 kg. De elkezdtem használni az Oriflame termékeit és kilakkoztam a körmöm, felraktam egy spirált, aztán vettem egy csinos felsőt és óriási volt a változás. Mára pedig profi sminkeket készítek, éjszaka, ha álmomból felébresztenek, akkor is tudom a 4 lépéses bőrápolást. 🙂

Tanácsom: Ha úgy érzed távol állnak Tőled a kozmetikumok használd ki a cég és általunk szervezett programokat. Gyere el egy sminkre, bőrápolásra. Tanuld meg te is, hogyan ápolhatod a hajad, körmöd, a változás nagyon látványos lesz, ami sok ismerősödnek szemet szúr majd!

 

3. Bizalom

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Ez természetesen nálunk is igaz. Amikor felveszed a rendeléseket és megbeszélitek a szállítás időpontját, esetleg azt mikor fogsz telefonálni vagy éppen utána nézni valaminek ahhoz tartsd magad, főleg az elején. amíg megismernek. Természetesen történhetnek váratlan események. de ha mindig késel a termékkel, nem írod meg az információkat, nem viszed el a termékmintát, nem mész a katalógusért és még sorolhatnám, akkor ne csodálkozz ha gyorsan elpártolnak mellőled a vásárlók.

Tanácsom: Határozz meg Magadnak időpontokat, amik kerüljenek be a naptáradba és vedd is komolyan! Legyen például rendelős napod és szállítós napod, amit kezdetektől be tudsz építeni az életedbe és a vásárlóid is ezt szokják meg.

 

4. Kedvesség, apró figyelmességek

Olyan jó érzés úgy bemenni a boltba, hogy mosolyognak Rád, hogy érdeklődnek mit szeretnél, miben tudnak segíteni. Gondold csak végig! Biztos vagyok Benne, hogy a törzshelyeiden ahová rendszeresen visszajársz kedves az eladó, sőt, lehet, hogy már közvetlen kapcsolatban vagytok. Megismer, tudja az ízlésedet, mit szeretsz enni, milyen programra vásárolsz vagy éppen milyen mozgásformákat kedvelsz és ez fantasztikus érzés. Érdeklődj te is a leendő vásárlóidtól. Kérdezd meg őket. mit próbálnának ki szívesen? Maguknak vásárolnak vagy ajándékba? Használtak már Oriflame-t? Nagyon sok kérdést feltehetsz, de fontos, hogy őszintén érdeklődj és akarj segíteni az embereknek, csak akkor működik.

Tanácsom: Vásárolj termékmintákat és kérdezd meg a vásárlókat, mit próbálnának ki szívesen, inkább a sminktermékek érdekelnék, bőrápolás, wellness? Beszélgessetek, majd hagyj ott nekik mintát. Soha ne adj kedvezményt! Az a te azonnali hasznod, ami az értékesítésért jár! Viszont adhatsz ajándékba terméket, mintákat, apró ajándékot ez a figyelmesség nagyon jól fog esni Nekik!

 

5. Gyorsaság

Azt hiszem, lehetsz bármilyen kedves velem, ápolt és hiteles, ha Nekem 2-3 hetet kell várnom, még megérkezik az általam rendelt arckrém vagy tusfürdő valószínűleg legközelebb megyek a drogériába válogatni és nem Téged foglak megkeresni. Jelenleg Oriflame szépségtanácsadóként, ha leadod a rendelésed 2 munkanap alatt átveheted a legközelebbi postán, mégis nagyon sokan spórolni szeretnének a költségeken, ezért csak katalógus záráskor adnak le rendelést, ez a legjobb módja annak, hogy elveszítsd a törzsvásárlóidat. A mai világban, amikor minden sarkon vásárolhatunk, sőt már az internetről, ha rendelsz az is megérkezik pár nap alatt, nem engedheted meg Magadnak, hogy ennyit kelljen Rád várni.

Tanácsom: Legyen hetente minimum egy rendelést leadó napod és így maximum 1 héten belül ki tudod szolgálni a vevőket. Azt fogod tapasztalni, hogyha rendszeresen hozod a termékeket minden héten egy katalógusból akár többször is fog rendelni ugyanaz a személy, vagy meglátja egy kolléganő a rendelt testápolót és ő is pont olyat akar majd. Nagyon sok utánrendelést tudsz gyűjteni ezáltal.

Összegzésképpen! Legyél ápolt és kedves! Használd a termékeket és kérj róluk visszajelzést! Heti egyszer adj le rendelést és a megbeszéltekhez mindig tartsd Magad! A következő bejegyzésben konkrét tippekkel fogok segíteni! 🙂 Sok sikert kívánok Neked!