Tippek, trükkök, praktikák

Ígéretemhez híven jelentkezem a Sikeres értékesítés Szépségtanácsadóknak című bejegyzésem második részével, melyből megtudhatod én milyen módszereket, ötleteket használok ahhoz, hogy az Oriflame termékeit népszerűsítsem. Az első részt itt találod, melyben további értékesítési tippeket írtam le Oriflame Szépségtanácsadóknak.

Mivel már 60 napunk sincs karácsonyig, ezért engedjétek meg, hogy erre fókuszálva együtt kihasználjuk a karácsonyi ajándékozás miatti többlet forgalmat. Ha eddig nem kezdted el az értékesítést, azt gondolom ez most a legjobb és legegyszerűbb időszak rá. Hiszen ha valaki eddig nem használta, nem ismerte az Oriflame termékeit, ő is biztosan elcsábul a rengeteg ajándék ötlet láttán.

 

Hogyan is kezdjünk neki?

Oriflame karácsony

1. Katalógus és névlista

Először is arra kérlek: ülj le egy papírral és gondold végig, mekkora forgalmat szeretnél az adott katalógusban. Minden 5000 Ft értékű eladás után a te azonnali hasznod 1000 Ft. Pl. ha két parfümöt sikerül eladnod 10 000 Ft értékben a katalógusból, abból 2000 Ft-ot máris magadénak tudhatsz.

Így nagyon egyszerűen ki tudod számolni, ha Neked erre a 3 hétre + 20 000 Ft-ra van szükséged, ahhoz 100 000 Ft értékű forgalomra van szükség. Az átlag alapján egy katalógusból ~4000 Ft értékben adnak le rendelést a vásárlók. Tehát akkor a matek szerint 100 000 Ft/4000 Ft=25 fő.

Ez számodra annyit jelent, hogy a 3 hét alatt 25 vásárló a cél, aki a katalógusból Tőled rendelést ad le. Ha elosztjuk 3 hétre, akkor 8,33 vásárló hetente, tehát 1-2 ember naponta.

Ugye nem is olyan lehetetlen? Mire van ehhez szükségünk?

Két dologra biztosan: Katalógusra és arra, hogy azt a katalógust oda is adjuk. 🙂

Kinek tudnánk katalógust adni? A jó hír, hogy bárkinek. Akár idősebb, fiatalabb, férfi vagy nő, az Oriflame kínálatában mindenki tud magának megfelelő termékeket találni. Én, amikor végiggondoltam, kinek adhatnék katalógust, fogtam egy papírlapot és felírtam minden ismerősömet, aki eszembe jutott, barátok, család, ismerősök, szomszéd néni, az eladók azokban az üzletekben ahová rendszeresen jártam, tanárok, a lányok a tornán stb. Akármerre mentem mindig volt a táskámban 2 katalógus, amit napi szinten oda adtam.

Azt javaslom Neked, ha szeretnél ilyen forgalmat elérni, még ha a katalógusokat vissza is kéred a vevőktől, akkor is szükséged lesz minimum 15-20 db katalógusra, hiszen mindenki nem fog vásárolni, aki katalógust kap Tőled, ezért van szükséged több katalógusra, mint amekkora vásárlókört szeretnél kialakítani.

 

2. A személyre szabott katalógus

Amennyiben olyan ismerősnek viszel katalógust, akinek ismered az igényeit, mindenképpen érdemes személyre szabni az Oriflame katalógust. Ez a következőképpen teheted meg:

Nézd át a katalógust és jelöld be azokat az ajánlatokat színes postit lapocskákkal, amik véleményed szerint számára érdekesek lehetnek. Ezen kívül mindenképpen jelöld be a katalógus legerősebb akcióit, vagy azokat a termékeket, amik a személyes kedvenceid.

Te, szépségtanácsadóként kedvezményesen juthatsz illat és krémmintákhoz. Ragassz be egy két illat és krémmintát az ajánlat mellé, hogy a vásárlód ki tudja próbálni.

Mikor elviszed a névre szóló katalógusát, mondd el, hogy ezt számára készítetted és igyekeztél olyan dolgokat bejelölni, amit tudod, hogy szeret.  Javasold, hogy próbálja ki bátran a mintákat és segítsen Neked a véleményével. Ezen kívül pedig bátran forduljon hozzád kérdéssel, vagy ha más termékeket is szívesen kipróbálna.

Ilyen személyes ajánlás után könnyebben és kíváncsiabban fogja átlapozni a katalógust és a figyelmességed hatására majdhogynem garantált, hogy rendelni is fog.

 

3. Ajándékcsomagok, termékbatyuk

Az azonnali haszon egy részét én folyamatosan visszaforgatom termékbe. Gyakran előfordul, hogy amikor számomra kedvenc termékek mély akcióban vannak, pluszban vásárolok belőlük. Volt rá példa, hogy katalógusból nehezen tudtak választani, viszont amikor elvittem az előre megvásárolt termékbatyumat és abból válogathattak azonnal kiemelték a számukra tetsző termékeket.

Karácsony előtt nagyon aktuális az ajándékcsomagok készítése. Egy kis kézügyességgel gyönyörű csomagokat varázsolhatsz. Láthattok pár képet, ami egy karácsonyi találkozónkon készült, amin az általam csomagolt termékek láthatók. Egy ki aranyszállal, anyag masnival és pár terméssel te is tudsz hasonlóakat készíteni.

 

Miért érdemes?

Én a karácsonyi mintás kézkrémből és szappanból csináltam gyönyörű csomagokat, aminek az ára katalógus áron és a csomagolás árát hozzászámolva 700 Ft-ba került. Manapság 700 Ft-ért túl sok mindent nem tudsz választani, ha valakit csak valami aprósággal szeretnél meglepni. Ez egy gyönyörű és nagyon olcsó ajándék, ezért nagyon sokat kértek belőle. Egész egyszerűen, amikor vittem a katalógust vittem egy kész csomagot és kértek belőle.

Más szempontból: Sok férfinek nehéz kigondolni, mit vegyen a kedvesének, ráadásul az is problémát okoz, hogy szépen becsomagolja az ajándékokat. Ha számukra felajánlod, hogy szívesen összeállítasz egy csomagot az általa megbeszélt összegben a legjobb termékeinkből és ráadásul még be is csomagolod, ezért ők kifejezetten hálásak lesznek Neked.

Bízom benne, hogy az ötleteket hasznosítva egy igazán eredményes év végét fogsz zárni és remélem az Oriflame segítségével nagyobb ajándék kerülhet a fa alá a gyerekeknek vagy éppen a párodnak, saját magadnak! Ha így lesz, már megérte! 🙂

 

Oriflame értékesítés karácsonykor